Ο Ηλίας Κάτανας για γέφυρα Σερβίων: "Δεν άκουσαν (περιφερειακή αρχή) κανέναν γιατί θέλανε σώνει και καλά να επιδείξουν κάποιο έργο"



Άλλη μία φορά που δε μας άκουσαν και δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε ξανά. Όπως δεν ακούσαν και τις υπηρεσίες αλλά και τους επιστήμονες σε εκείνο το περιφερειακό συμβούλιο πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Και δεν άκουσαν κανέναν γιατί θέλανε σώνει και καλά να επιδείξουν κάποιο έργο. Να επιδείξουν όμως ένα έργο που θα φαινόταν δικό τους από την αρχή και όχι ένα έργο που θα ήταν απλά συνέχεια της δικής μας διοίκησης όπως τα τόσα δικά μας έργα που υλοποιούν αυτόν το διάστημα. Ποιο όμως είναι το αποτέλεσμα σύμφωνα πλέον και με τις δικές τους ανακοινώσεις;
Μας ανακοινώνουν τώρα μετά από ενάμισι χρόνο περίπου, πως η Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων δε θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των οδηγών, αλλά ότι εντοπίστηκαν κάποιες βλάβες και ότι με μία σοβαρή συντήρηση θα είναι μια χαρά. Αυτά δηλαδή που τους λέγαμε εμείς όλο τον προηγούμενο καιρό, αυτά δηλαδή που τους λέγανε οι υπηρεσίες, αυτά που διαπίστωναν οι ειδικοί επιστήμονες. Όλοι δηλαδή λέγανε τα ίδια πάνω κάτω, εκτός από την Περιφερειακή Αρχή. Το αποτέλεσμα όμως ήταν να μπει ο κόσμος της περιοχής σε μία απίστευτη ταλαιπωρία αφού πέραν του αρχικού πανικού που δημιουργήθηκε στο αν πέφτει ή όχι η γέφυρα, δημιουργήθηκαν ατελείωτα λεπτά αναμονής με απίστευτες ουρές αυτοκινήτων λόγω των φαναριών, επιβαρύνοντας στην ουσία το ίδιο το φορτίο της γέφυρας και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα έως σήμερα. Δύο χρόνια περίπου κινδυνολογίας, δύο χρόνια δεχόμασταν ειρωνείες ως απαντήσεις όταν προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Δύο χρόνια τελικά τους πήρε για να καταλάβουν πως η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων χρήζει μιας σοβαρής συντήρησης όπως και εμείς είχαμε προνοήσει δεσμεύοντας μάλιστα και ένα μεγάλο ποσό έτοιμο προς χρηματοδότηση. Δυστυχώς οι κάτοικοι των Σερβίων, του Βελβεντού, των Καμβουνίων αλλά και όσοι μετακινούνταν προς εκείνες τις περιοχές υπέστησαν μία άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία και θα την υποστούν ακόμη αφού το θλιβερό είναι πως επιβεβαιωνόμαστε πλήρως και στο χρονοδιάγραμμα αφού με τον τρόπο που το διαχειρίζονται η ταλαιπωρία για τους οδηγούς και τους κατοίκους των γύρω περιοχών θα κρατήσει για αρκετό καιρό ακόμη, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις τους..
Ηλίας Π. Κάτανας
Περιφερειακός Σύμβουλος
π. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών , Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια