Οι μέσα και οι έξω…..Ο Πρωθυπουργός μίλησε στους “εκλεκτούς”. Επεισόδια εντάσεις, ακόμη και ρίψη δακρυγόνων…. “Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο” είπε ο Μόσχος Μόσχου πρόεδρος “Σπάρτακου’





Θανάσης Τέγος

Δυστυχώς δεν έλειψαν οι εντάσεις κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη, καθώς η αστυνομία δεν επέστρεψε στους διαμαρτυρόμενους να πλησιάσουν στο κτίριο της ΖΕΠ, ώστε να διαδηλώσουν “ειρηνικά”, όπως είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης. Σε κάποια στιγμή, έγινε ακόμη και ρίψη δακρυγόνων από την αστυνομία, όπου προκάλεσε την οργή των διαμαρτυρόμενων. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ “μεταφέρθηκαν” στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, με πανό, και στεφάνια…


“Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο, δεν μας άφησαν να πλησιάσουμε ούτε στα 5 χιλ. Ο κόσμος φεύγει από την περιοχή κλείνουν τα εργοστάσια. Δεν θα σταματήσουμε. Τώρα ξεκινά ο αγώνας ” είπε ο Μόσχος Μόσχου πρόεδρος “Σπάρτακου’.

Τη ρίψη δακρυγόνων κατήγγειλε και το σωματείο ‘Ένωση” μέσου του Προέδρου της, Ηλία Στογιάννη: “Η Δυτική Μακεδονία πρέπει να μείνει ζωντανή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι κυβερνώντες”, τόνισε επίσης.




Καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

‘Καταγγέλλουμε τα ΜΑΤ της κυβέρνησης που προχώρησαν σε εκτεταμένη ρίψη χημικών ουσιών ενάντια σε πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στα πλαίσια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη.

Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά στάθηκε δειλός και αντί να συναντηθεί με τους πολίτες, επέλεξε να τους ψεκάσει με χημικά. Απέφυγε να συναντήσει τους εργαζομένους της ΔΕΗ που πέταξε στον δρόμο. Απέφυγε να συναντήσει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου που παλεύουν μόνοι τους, ενάντια στον covid. Απέφυγε να συναντηθεί με το εργατικό κέντρο και τους παραγωγικούς φορείς που καταδίκασε με τα απανωτά lock down. Απέφυγε να συναντήσει φοιτητικούς συλλόγους και να εξηγήσει γιατί βάζει λουκέτο στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Απέφυγε να συναντήσει το σωματείο συνταξιούχων και να λογοδοτήσει, καθώς επέλεξε να κόψει την 13η σύνταξη.

Οι ώρες της κυβέρνησης μετρούν αντίστροφα. Σήμερα κατάλαβε όλη η Δυτική Μακεδονία, ότι δεν έχουμε να κάνουμε απλά, με μία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Έχουμε να κάνουμε με μία συμμορία αδίστακτων που λυμαίνονται τα κρατικά ταμία, εξυπηρετούν συμφέροντα και διαλύουν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Αρχηγός της ακροδεξιάς συμμορίας είναι ο Κ. Μητσοτάκης που είχε το θράσος να επισκεφτεί την πόλη μας. Ο λαός της Κοζάνης απάντησε σήμερα με την δυναμική του παρουσία στην ΖΕΠ, υψώνοντας μαύρες σημαίες και στεφάνια κηδείας, ότι ο πρωθυπουργός είναι ανεπιθύμητος.

Καλούμε την νέα γενιά και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, να ανατρέψει τις πολιτικές που διαλύουν την προοπτική και το μέλλον μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μία αριστερή και προοδευτική διακυβέρνηση που θα θέσει ξανά στο προσκήνιο τις ανάγκες της κοινωνίας και τα όνειρα της νέας γενιάς”.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια