Συνεργασία Δήμου Κοζάνης και ΚΤΕΛ για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας

 



Η στήριξη της λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης κατά τη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του Δήμου Κοζάνης και των Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κοζάνης Α.Ε., τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Νικόλαου Τσέτσινα, προέδρου και του κ. Νικολάου Λάμπρου, αντιπροέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου των Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κοζάνης Α.Ε., στο κάλεσμα για συνεργασία. Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς του Δήμου Κοζάνης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, καθώς και ο υπεύθυνος του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κοζάνης, ο Δημήτρης Λεούδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και ορίστηκε ο τρόπος συνεργασίας, σύμφωνα με τον οποίο τα ΚΤΕΛ Ν. Κοζάνης, στο πλαίσιο εφαρμογής των ευρύτερων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιούν, δύνανται να διευκολύνουν τις ανάγκες μετακίνησης των φιλοξενούμενων γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

Τέλος, στη συζήτηση περιγράφηκαν οι απαραίτητες εκείνες διαδικασίες της συνεργασίας, οι οποίες θα διασφαλίσουν το απόρρητο των γυναικών, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια τους.

Η συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι το ζητούμενο για το Δήμο Κοζάνης και μόνο θετικά χαρακτηριστικά μπορεί να επιφέρει για την περιοχή μας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια