Συνάντηση Τυροκόμων Δυτικής Μακεδονίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης

 



Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λάμπρου Χατζηζήση, πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά συνάντηση με τους τυροκόμους της Δυτικής Μακεδονίας.

Στα πλαίσια της σύσκεψης, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε το καταστατικό για την δημιουργία ενός συνεργατικού σχηματισμού ( cluster) για τους τυροκόμους της Δυτικής Μακεδονίας, ως συνέχεια της αρχικής πρότασης του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη. Tον επόμενο μήνα αναμένεται η οριστική υπογραφή του συμφώνου και η δημιουργία του συνεργατικού σχηματισμού.

Επίσης εκφράστηκαν και συζητήθηκαν τα κύρια και άμεσα προβλήματα των τυροκόμων από τους ιδιοκτήτες των τυροκομείων αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης και αξιοποίησης των ποιοτικών τυροκομικών προϊόντων της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της μελέτης που διεξάγεται για την ανάδειξη των μοναδικών ποιοτικών χαρακτηριστικών που έχουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών κ. Φωλίνας, ο διευθυντής προγραμμάτων της ΑΝΚΟ κ. Σιδηρόπουλος και ο συντονιστής της δομής RIS κ. Μαχαιράς.





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια