Ένταξη του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και πέριξ οδών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020. Η Αναφορά Σημανδράκου: "Μια προσπάθεια πολλών χρόνων δικαιώνεται με ωφελούμενους όχι μόνο τους κατοίκους της Κοζάνης ή της περιοχής πέριξ της Πλατείας Λασσάνη"






Την ένταξη του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και πέριξ οδών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Μακεδονία 2014-2020, υπέγραψε την Τρίτη 23/11/2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης.
 Το έργο αφορά την ολική ανάπλαση της περιοχής της πλατείας Λασσάνη, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των οδικών αξόνων που την περιβάλλουν και των πέριξ οδών (Ερμού, Κ. Παλαμά, Αρχελάου, Ιερολοχιτών, Πολυζούλη, και Αθηνάς).

Περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, φυτεύσεις πράσινου, ανάδειξη του σπιτιού Λασσάνη, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και δυνατότητα πρόσβασης σε Άτομα με κινητικά προβλήματα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χώρους. Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.251.323,65 ευρώ, με δικαιούχο φορέα τον Δήμο Κοζάνης. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενισχύει την υλοποίηση έργων υποδομής, επιδιώκοντας τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των Δυτικομακεδόνων.

Η Αναφορά του Αντιδημάρχου κ. Β. Σημανδράκου 
Μια προσπάθεια πολλών χρόνων δικαιώνεται με ωφελούμενους όχι μόνο τους κατοίκους της Κοζάνης ή της περιοχής πέριξ της Πλατείας Λασσάνη αλλά και τους χρήστες της πλατείας οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται στο μέλλον καλύτερα. Παρά τις δυσκολίες που συναντήσαμε, επιμείναμε και τα καταφέραμε. Η ανάπλαση της Πλατείας Λασσάνη σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς αναπλάσεων κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Κοζάνης που στόχο έχουν την αισθητική αναβάθμιση, την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών καθώς και την δημιουργία χώρων αναψυχής μες την πόλη τους οποίους θα απολαμβάνουν με ασφάλεια δημότες όλων των ηλικιών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια